Hodarikoju: Kuinka Ajatuksesta Kypsyi Katuuskottava Catering-Palvelu

adminBlogi

Hodarikoju catering ja pitopalvelu Kuopio, Johannes Teppo, hot dog

Olen tuntenut palavaa intohimoa elämässäni kahteen asiaan, ruokaan ja viihteeseen. Viihteen maailma oli jo tuttu: Kaukolasipartion matkassa tehtiin yli 600 keikkaa ympäri Suomea – kaikenkarvaisista kissanristiäisistä ylvääseen Finlandia-taloon. Esiintymiskokemusta tarttui lisäksi DJ-keikoilla sekä juontohommissa Ilosaarirockkia myöten. Ruoan maailmaan olin sukeltanut syvemmälle suoritettuani ravintolakokin ammattitutkinnon Joensuun aikuisopistolla vuonna 2016.

Kaukolasipartio oli tilattu RTK:n juhliin, jossa porukkaa oli kuin Elon pelissä. Kun keikka oli maalissa, lähdettiin soittajille etsimään soppaa. Valtavien kinkereiden catering olikin järjestetty hodaritarjoilulla, joten lusikat joutivat nurkkaan. Ensimmäisen kerran, satojen artistisafkojen jälkeen, tarjolla oli todellista katuruokien klassikkoa. Siemen Hodarikojusta oli istutettu.

Ideasta Innovatiiviseksi Street Food -Elämykseksi

Vuonna 2020, kaksi vuotta tapahtuman jälkeen, syksy saapui Kuopioon. Oli pilkkopimeää kuin mörön perseessä, korona varjosti sitä entisestään. Kaikki keikat oli peruttu. Kotisohvalla oli aikaa pyöritellä, pompotella ja pallotella kaikenmoisia ideoita. Ajatus yhdistää laadukkaat ravintolapalvelut ammattimaiseen viihteeseen alkoi jälleen porista pannussa. Viihdearsenaalia kyllä oli, ainoastaan rahat ja ravintola puuttuivat. Ratkoin otsa rypyssä yhtälön viimeistä kohtaa: Miten yhdistetään trendikäs katuruoka sekä unohtumaton tunnelma mahdollisimman pienillä kustannuksilla? Kun se viimeinen palapelin pala loksahtaa paikalleen, olisi kaikki juhliin sekä tilaisuuksiin tarvittavat palvelut saatavilla samasta paikasta ja yhdellä laskulla. Sitten välähti!

Draivi oli päätä huimaava. Olinhan juuri kokenut valtavan valaistumisen tunteen, eikä mikään estäisi minua luomasta valtakunnallista menestystarinaa. Pois alta risut ja männynkävyt, täältä tulee nakkisämpylämies. Suunnitteluprosessi vei minut täysin mukanaan ja muu arki jäi taka-alalle. Kotona olin kyllä rivistössä, mutta en lainkaan läsnä. Jopa unissani navigoin nakkikioskille. Kone kävi siis kuumana, mutta kopissa ei ollut ketään.

Uudenlainen Hot Dog -Catering Herättää Huomiota

Käänteen tekevästä hetkestä oli kulunut 28 päivää, kun Hodarikojun luukut avattiin. Ensimmäisenä keikkapaikkana toimi Citypörssi. Elettiin keskellä korona-aikaa ja asiakaspalvelua veisteltiin visiirin läpi. Moni kiinnostunut hakeutui paikalle kulkutautia uhmaten ja ensimmäiset hodarit saatiin saateltua maailmalle.

Uudenlainen catering-konsepti herätti kiinnostusta ja yhteydenottoja alkoi kilahdella sähköpostiin. Herkullinen hodari buffet toteutettiin Powerin henkilöstöjuhlaan, kun taas Kuopion nuorisopalveluiden pihapirskeissä nauttittiin räätälöidystä pikkujoulumenusta. Vaikka bileet olivat intiimejä ja koronarajoitukset valtavia, minulle tuo aika loi merkittävästi uskoa tulevaan. Eihän siinä viruksia väistellessä yrityksen suunta voi olla kuin ylöspäin.

Kestävät Kumppanuudet ja Hodarikojun Kasvu: Kolmen Vuoden Saavutukset

Nyt kun Hodarikojun ensiesiintymisestä tulee kuluneeksi kolme vuotta, on sopiva hetki arvioida matkamme saavutuksia:
Olen erittäin ilahtunut siitä, että Hodarikojun rinnalla toimii mahtava joukko huipputason lähituottajia. Yrittäjiä, jotka omistautuvat suurella pieteetillä omaa alaansa kohtaan ja joille tuotteen korkea laatu on ensiarvoisen tärkeää. Heidän ansiostaan voimme tarjota annoksissamme ensiluokkaisia ja vastuullisesti tuotettuja raaka-aineita.

Työolosuhteet ovat kohentuneet huomattavasti. Liikkeelle lähdettiin ahtaasta yksiöstä, varusteina arkkupakastin, pari jääkaappia, kokkiveitsi, koti-uuni, sekä perustarvikkeet. Tänä päivänä käytössä ovat kaikki työtä helpottavat suurkeittiölaitteet uunista kylmälaitteisiin ja silti tilaa toimia jää avarasti. Tämän edistyksen myötä voimme tarjota mieleenpainuvat catering-palvelut jo yli 400 hengen juhliin ja tilaisuuksiin ympäri Suomen.

Asiakaskuntamme laajenee päivä päivältä. On suuri kunnia palvella heitä sekä olla mukana luomassa unohtumattomia hetkiä ja makukoelämyksiä. Olen vilpittömän kiitollinen jokaisesta kohtaamisesta Hodarikojulla.

Olen viime aikoina touhunnut nakkikaupan ohella myös pesänrakennuspuuhissa. Olemme rakentaneet perheellemme Kuopioon uutta kotia ja tämän urakan aikana päässyt jyvälle rakennusalasta ja sen termistöstä. Otetaan tarinan lopuksi siis laajentunut sanavarasto hyötykäyttöön ja suoritetaan hankkeesta rakennekatselmus:

Kyllä se nyt siltä näyttää, että Hodarikoju osui vakaalle maaperälle ja perustukset vastaavat rakennusalan tiukimpia laatustandardeja. Seuraavaksi työmaalla edetään runkovaiheeseen, jossa brändiämme rakennetaan entistä tunnistettavammaksi ja suhteitamme kumppaneihin ja asiakkaisiin vahvistetaan. Kutsumme mukaan kaikki proketiin liittyvät tahot antamaan palautetta ja osallistumaan Hodarikojun kehitykseen. Jokainen hodarihehkutus ja rakentava kritiikki auttaa meitä hiomaan toimintaamme entistä paremmaksi.

Töitä tontilla riittää, mutta intohimo ja palo viihteen ja katuruoan yhteenrakentamisen onnistumisesta ajaa sinnikästä rakennusmiestä eteenpäin kuin turboahdettu tiejyrä. Hankkeen harjannostajaiset häämöttävät horisontissa ja joku päivä tämä kioski on vielä muuttovalmis.

Tervetuloa arvioimaan rakenteitamme käytännössä! Ovet ovat auki ja odotamme teitä innolla!

Ystävällisin terveisin,
Hodarikojun perustaja,
Johannes Teppo